کابل usb type c
رابط Type-C یکی از انواع رابط های USB است و بطور عامیانه USB-C خوانده میشود. این رابط 24 پین دارد تا بتواند بیشترین حجم اطلاعات و انرژی را جابجا کند. بعلاوه از نظر تکنیکی Type-C یک پورت دوطرفه است. بدین معنا که تفاوتی ندارد که از کدام جهت به دستگاه متصل شود. ( همانند پورت Lightning دستگاه های اپل)
علت طراحی و تولید type c
USB-C در سال 2014 برای اولین بار رونمایی شد. هدف اصلی طراحی و تولید این رابط به شرح زیر است.
کوچکتر شدن از نظر ابعاد فیزیکی برای استفاده در تجهیزات باریک و ظریف مثل تبلت و گوشی
استفاده چند منظوره به عنوان رابط انتقال اطلاعات، رابط شارژ و رابط انتقال صدا و تصویر
ابداع رابطی مستقل و هماهنگ بین عمده تجهیزات IT که کاربران را از استفاده از مبدل های دست و پا گیر خلاص کند
توان ارتقاء سرعت انتقال داده تا چندین برابر نسبت انواع پیشین
رابط Type-C بدلیل نوع طراحی و تکنولوژی امکان شارژ با توان بالایی را دارد. برای مثال USB 2.0 امکان شارژ با توان 2.5W را دارد. این قابلیت در USB3.0 به 4.5W ارتقاء یافته است. در USB-C امکان شارژ با توان 100W حاصل شده است. بدین معنا که از طریق این رابط امکان شارژ لپ تاپ که حدودا به 60W توان احتیاج دارد به سهولت حاصل شده است.
اشتباه مصطلح Type-C و usb3.1
اشتباه مصطلح، یکی پنداشتن دو عبارت Type-C و USB3.1 است. پیشتر ذکر شد که Type-C همان USB-C میباشد اما یکی دانستن آنها با USB3.1 اشتباه خواهد بود. Type-C به آن نوع از رابط USB گفته میشود که شکل تعریف شده آن را دارد. این شکل از نظر ابعاد یک سوم USB Type-A هست و از نظر ظاهری طرفین بدون زاویه دارد. اما USB3.1 در حقیقت نسخه ای(ورژن) از خانواده USB ها میباشد که امکان انتقال اطلاعات تا 10Gbps را فراهم میکند. بدیهیست که یک رابط USB Type-C میتواند به این نسخه یعنی USB3.1 مجهز باشد یا نباشد. اگر مجهز باشد امکان انتقال اطلاعات تا 10Gbps محیا خواهد شد و در غیر این صورت لزوما قابلیت چنین سرعتی را نخواهد داشت. بعلاوه USB3.1 میتواند بر روی USB Type-A نیز قرار بگیرد و سرعت 10Gbps را به این رابط بدهد.
سرعت انتقال اطلاعات
از مهمترین تغییراتی که در نسل جدید USB ها یعنی USB C ایجاد شده قابلیت ارتقاء سرعت انتقال اطلاعات است. برای مقایسه کارامدتر، کافیست سرعت مدل های پیشین بررسی شود. سرعت انتقال اطلاعات در USB2.0 فقط 480Mbps و در USB3.0 به 5Gbps رسیده است. در ورژن جدید یعنی USB3.1 این سرعت به 10Gbps ارتقاء یافته است. USB3.1 ورژنی میباشد که در نوع Type-C به سادگی قابل دستیابی است. لازم به توضیح نیست که USB-C لزوما دارای سرعت 10Gbps نمیباشد و فقط زمانی که به ورژن USB3.1 ارتقاء یافته باشد میتواند از این سرعت پشتیبانی کند. به علاوه این سرعت فقط زمانی قابل دستیابی است که هم تجهیز ارسال کننده هم تجهیز دریافت کننده و کابل رابط این سرعت را پشتیبانی کنند.
رشد روز افزون
امروزه USB Type-C در صدر تکنولوژی رابط های جهان است و شرکت های پیشرو در این صنعت به سرعت محصولات خود را به این رابط و تکنولوژی آن تجهیز میکنند. از جمله این شرکت میتوان به Apple ، Google ، Samsung ، Microsoft اشاره کرد.
نوشته شده توسط تیم تولید محتوای سامان کام